Het RIBW gaat uit van een zorgzame samenleving. Waarbij de medewerkers van het RIBW ondersteuning bieden aan mensen met een psychische kwetsbaarheid bij het vormgeven van hun dagelijks leven. Daarom zijn de jaarverslagen van RIBW Zwolle e.o. kleurrijke brochures die inzicht geven in ervaringen van cliënten, vrijwilligers en hulpverleners. Elk jaarverslag heeft een thema waardoor zichtbaar wordt waar het om draait in de organisatie. Het gaat over maatschappelijk ondernemen in (Woon)Begeleiding door te investeren in mensen.

Dak- en thuislozen

Niemand wil op straat slapen. Punt. Niemand. Dat willen wij niet en dat willen dak- en thuislozen ook niet.
‘Aangenaam, ik ben Henk. Vanochtend ben ik mijn huis uitgezet.’ Henk staat in zijn nette kleren op de stoep bij de sporthallen, waar al jaren dak- en thuislozen hun slaapplek hebben. Henk heeft niets meer. Niets, behalve zijn kleren. Want zijn baan is hij ook kwijtgeraakt. Hij heeft niets, nee dat klopt niet, hij heeft wel veel schulden die zo hoog zijn dat Henk niet kan vertellen hoeveel het is. Henk staat op straat.
Uit: Verbeteren kent geen eindpunt, kwaliteitsjaarverslag 2003, RIBW Zwolle e.o.

Het leven van alledag

‘Wij spreken onze cliënten aan op het gewone, het normale, het leven van alledag. Eigenlijk een hele nuchtere en praktische benadering. Dat is onze specialiteit.’
Uit: Wonen, heel speciaal, kwaliteitsjaarverslag 2004, RIBW Zwolle e.o.

Heel gewoon leven – hoe doe je dat?

Uit: Sterke schakels, kwaliteitsjaarverslag 2005 RIBW Zwolle e.o.