De jaarverslagen van RIBW Zwolle e.o. zijn niet alleen kleurrijk, ze geven ook inzicht in ervaringen van cliënten, vrijwilligers en hulpverleners. Door een thema te kiezen geeft het jaarverslag aan waar het om draait in de organisatie. In ‘Verbeteren kent geen eindpunt’ gaat het over maatschappelijk ondernemen in (Woon)Begeleiding door te investeren in mensen.

Niemand wil op straat slapen. Punt. Niemand. Dat willen wij niet en dat willen dak- en thuislozen ook niet. “Aangenaam, ik ben Henk. Vanochtend ben ik mijn huis uitgezet.” Henk staat in zijn nette kleren op de stoep bij de sporthallen, waar al jaren dak- en thuislozen hun slaapplek hebben. Henk heeft niets meer. Niets, behalve zijn kleren. Niets, zijn baan is hij ook kwijtgeraakt. Niets, behalve veel schulden, die zo hoog zijn dat Henk niet kan vertellen hoeveel het is. Henk staat op straat.
Uit: Verbeteren kent geen eindpunt, kwaliteitsjaarverslag 2003, RIBW Zwolle e.o.

“Wij spreken onze cliënten aan op het gewone, het normale, het leven van alledag. Eigenlijk een hele nuchtere en praktische benadering. Dat is onze specialiteit.”
Uit: Wonen, heel speciaal, kwaliteitsjaarverslag 2004, RIBW Zwolle e.o.

“Heel gewoon leven – hoe doe je dat?”
Uit: Sterke schakels, kwaliteitsjaarverslag 2005 RIBW Zwolle e.o.