Waarom heet jouw bedrijf Spinnenweb Teksten?” is een vraag die klanten mij vaak stellen. Een spin in een web is een centraal figuur. Dat is waar het in communicatie om draait. Het geheel moet je overzien: het gaat niet alleen om jouw boodschap, maar vooral om (potentiële) doelgroepen. Wie wil je bereiken en waarom? 

Druppels vangen aandacht, Spinnenweb teksten
Waarom Spinnenweb teksten

Ik probeer als tekstschrijver te vragen naar het totaalplaatje: wat gebeurt waar, wanneer en hoe? Welke rol kan een tekst daarbij spelen? Ik wil als een spin in het web zijn. Bovendien vind ik spinnenwebben mooi. Draden zijn sterk en hangen aan elkaar. Een spinnenweb staat symbool voor een goede tekst, woorden hangen samen en vormen een sterk geheel.

Elfje

Een spinnenweb, waarvan de draden zich aftekenen in de lucht, druppels vangen licht van de zon. Dit beeld heeft mij geïnspireerd tot de volgende tekst:

druppels
vangen aandacht
accenten op draden
juiste woorden, sterke samenhang
spinnenweb

Een goede tekst gaat niet over veel woorden, maar over de keuze voor de juiste woorden. Dat kenmerkt mijn teksten.

Teksten voor websites

Spinnenweb teksten staat ook voor het schrijven voor websites, web-teksten. Daar wilde ik mij in specialiseren. Daar hoort natuurlijk een spin bij. Gelukkig realiseren steeds meer mensen dat een tekst voor een brochure iets anders is dan een tekst voor het web.

Tips voor het schrijven voor websites:

  • Wees kort en bondig
  • Maak gebruik van tussenkoppen
  • Let op zoekmachinevriendelijkheid

Wil je meer weten over teksten voor websites, het schrijven van een persbericht, een folder of een verhaal? Ik maak graag kennis met zorg- en welzijnsinstellingen die serieus bezig zijn om hun boodschap over te brengen. Neem contact op en ontvang een originele Spinnenweb teksten kaart.