Vorige week sprak ik een klant over zakelijk bloggen. Hij maakte de volgende opmerking: “Leuk hoor dat bloggen, maar waarom is zakelijk bloggen interessant?” Daarover gaat dit blog.

Bloggen voor zorg en welzijn
Bloggen voor zorg en welzijn

Bloggen is leuk

Zakelijk bloggen is om verschillende redenen belangrijk, maar mijn eerste reactie is altijd dat ik het leuk vind om te bloggen en door het regelmatig te doen krijg ik meer ervaring in de mogelijkheden ervan. Bloggen kan over allerlei onderwerpen gaan, dus ook over zorg en welzijn.

Bloggen vergroot de vindbaarheid

Allereerst kan een blog effectief zijn om de vindbaarheid van je site te verbeteren. Het is natuurlijk wel belangrijk om regelmatig een artikel te plaatsen over een bepaald onderwerp. Die pagina’s kunnen gevonden worden door zoekmachines wanneer de blogs zo geschreven zijn dat ze de juiste (zoek)woorden bevatten. Zeker na verloop van tijd levert een blog een stijging aan bezoekers. Hoe meer blogartikelen, hoe groter de kans op vindbaarheid. In een blog kun je laten zien dat je verstand hebt van bepaalde zaken. Je gaat in gesprek met je bezoekers en je kunt lezers uitnodigen om te reageren.

Bloggen legt jouw manier van werken en denken uit

Enkele jaren geleden ben ik ziek geweest en hoewel ik al jaren zelf werkzaam ben in de zorg- en welzijnssector, heeft mijn eigen ervaring mij weer nieuwe inzichten gebracht. Op verschillende manieren heb ik mijn ervaring een plek kunnen geven. In mijn studie bijvoorbeeld door mijn bachelorscriptie over Autonomie en ziek zijn te schrijven: ik heb hiervoor twee filosofische perspectieven gebruikt, Kant en de zorgethiek. Het was leerzaam om op deze manier zowel met mijn eigen ervaring toe te passen en mijn filosofische kennis uit te breiden. Naar mijn gevoel botsen autonomie en ziek zijn met elkaar maar door autonomie op een andere manier in te vullen, kunnen deze twee begrippen samengaan.

Bloggen laat zien waar je staat

Wanneer je ziek bent, wil je meestal dat alles gewoon doorgaat. Ziek zijn betekent vaak afscheid nemen van hoe het was. Van jezelf omdat de ervaring jou veranderd heeft, van vrienden die het te druk hebben, van werkzaamheden die je niet meer kunt doen zoals je gewend was. Ziek zijn brengt echter ook nieuwe ervaringen. Zoals ontmoetingen met vrienden die er zijn wanneer je ze nodig hebt of het stilstaan bij kleine alledaagse dingen waarvoor je in het verleden geen tijd nam en waarvan je nu kunt genieten. Ik realiseer mij dat ik veranderd ben en dat ik daar positief tegen aan kan kijken.

Vanuit mijn ervaring met ziek zijn heb ik een andere kijk op zorg gekregen. Ziek zijn betekent voor mij verdriet en afscheid nemen van een aantal zaken, maar ziek zijn betekent voor mij ook nieuwe waardevolle ervaringen. Daarom schrijf ik graag voor zorg en welzijn.