Teksten voor zorg en welzijn

Mijn passie ligt bij schrijven en lezen.
Schrijven begint met luisteren en het vertalen van woorden in verhalen of in informatieve heldere teksten.

Het gaat om het kiezen van de juiste woorden. Korte maar krachtige boeiende teksten, zodat het verhaal blijft hangen.

Perspectief van patiënten en naasten

Ik schrijf vooral vanuit het perspectief van patiënten en hun naasten. Welke informatie is voor hen belangrijk, welke vragen hebben zij en welke woorden horen daarbij.

De leidraad bij mijn teksten is begrijpelijke informatie om het doolhof in de gezondheidszorg en welzijn toegankelijk te maken.

Goede teksten voor het web zijn inspirerend, boeiend en informatief

Een boeiende tekst neemt lezers mee in het verhaal en prikkelt om meer te willen weten. Een informatieve tekst geeft snel antwoord op vragen van lezers.

Lezers van een website lezen diagonaal, ze scannen als het ware de inhoud en als ze niet vinden wat ze zoeken, gaan ze weg.

  • zorg dat jouw tekst gevonden wordt
  • begin de website met de belangrijkste informatie
  • schrijf teksten kort en duidelijk
  • maak een overzichtelijke structuur

Zoekwoorden en zoekmachines

Een website moet gevonden worden. Daarom zijn goede teksten belangrijk. Teksten die gebruik van de juiste zoekwoorden, zodat jouw website te vinden is met Google. Jouw bezoekers willen snel weten welke informatie interessant is: titels en kopteksten moeten spreken.

Onderhoud website

Met het opleveren van een website begint het echte werk : het onderhoud van een website vraagt aandacht en regelmaat. Vaak wordt dit onderschat.

Kort maar krachtig

Naast korte en krachtige teksten kun je bij Spinnenweb teksten terecht voor redactioneel advies en onderhoud.

Portfolio

Informatiewijzer Haaksbergen Noaberpoort Wijkracht

Informatiewijzer Haaksbergen Noaberpoort Wijkracht

De informatiewijzer Haaksbergen van de Noaberpoort Wijkracht gaat over allerlei onderwerpen in het dagelijks leven in Haaksbergen. Praktische hulp, ontmoeten en actief zijn, wonen, gezondheid, ouder worden, jeugd en gezin, noem maar op. Verschillende levensfasen met...

Lees meer
Informatiewijzer Hengelo

Informatiewijzer Hengelo

De informatiewijzer Hengelo is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Hengelo in samenwerking met Wijkracht en bibliotheek Hengelo. Spinnenweb teksten heeft samen met betrokken partners de opzet en de inhoud ontwikkeld. Deze digitale informatiewijzer biedt inwoners...

Lees meer
Diane Boerrigter

Diane Boerrigter

Bij deze website gaat het over beelden en metaforen. Diane Boerrigter nodigt mensen uit om met beeldtaal te kijken naar henzelf. Door beelden te herkennen helpt zij bij het verwerken van angsten, boosheid en verdriet. Een kleurige website met een heldere indeling,...

Lees meer