Ik wil begrijpen

Filosofie begint voor mij met verwondering, met vragen naar het hoe en waarom. Daarover wil ik met jou in gesprek gaan. Een dialoog over verschillende onderwerpen, die in zorg en welzijn belangrijk zijn.

Patiëntenparticipatie in de praktijk

Participatie gaat over het meedoen en meedenken van mensen. Participatie is geen doel op zich, maar een zoektocht naar een goed leven. Hoe geef je vorm aan patiëntenparticipatie binnen een zorginstelling?

Werken aan betere zorg betekent samen onderzoeken op welke manieren participatie en eigen regie in de zorgpraktijk handen en voeten kunnen krijgen.

Eigen regie

Waarom is eigen regie belangrijk en waarom is het lastig in praktijk te brengen? Welke betekenis heeft eigen regie? Ik bied ondersteuning bij het uitwerken van deze vragen.

Ethiek

Aandacht voor autonomie kan botsen met professionele opvattingen over goede zorg. Daarom is kritisch nadenken over juist handelen belangrijk.

Ethiek vraagt om een dialoog, waarbij verschillende vragen gesteld mogen worden. Het is een zoektocht naar antwoorden op vragen en dilemma’s, die je ervaart in jouw praktijk.

 

Ben jij nieuwsgierig en wil jij jouw praktijk van zorg en welzijn anders leren zien?
Meld je aan voor een filosofische workshop en ga samen met anderen aan het werk met jouw vragen over de dagelijkse praktijk van zorg en welzijn.

 

Workshop Het Kristallenspel

Deze workshop gaat over het bespreekbaar maken van eenzaamheid en het vinden van mogelijkheden om daarmee om te gaan.

 

Open Workshop

Je gaat zelf aan de slag met een thema naar keuze. Bijvoorbeeld over Mensbeelden. Het doel van deze workshop is bewustwording van jouw mensbeeld. Het geeft nieuwe inzichten en draagt bij aan het realiseren van persoonsgerichte zorg. Inzichten, die je kunt toepassen in de zorgpraktijk.

 

Wil jij met andere ogen leren kijken?

Voor meer informatie kun je contact opnemen: info@spinnenwebteksten.nl

Portfolio

Workshop Kristallenspel

Doel van de workshop Het Kristallenspel is het bespreekbaar maken van eenzaamheid en het vinden van mogelijkheden hier mee om te gaan. Ik heb verschillende varianten van de workshop uitgevoerd:

  • Als themabijeenkomst: ouderen/ deelnemers gaan in groepjes van 4 in gesprek met elkaar aan de hand van vragen. Het Kristallenspel nodigt mensen uit om te praten over hun sociale netwerk en over de mogelijkheden om dit netwerk te versterken. Thema is “Durf te vragen”.
  • Voor hulpverleners: verdieping van kennis over eenzaamheid, het vereenzamingsproces en de schroom of weerstand om het bespreekbaar te maken. De workshop biedt handvatten om het onderwerp te bespreken. Het Kristallenspel is een van de mogelijkheden.

Het Kristallenspel is ook een manier om in een persoonlijk gesprek dieper in te gaan op het sociale netwerk en het verkennen van nieuwe mogelijke contacten.