tekstlogo

27-nieuwsbrief voor zorg en welzijn

Nieuwsbrieven

 

Informatie of aanzetten tot actie?

U kunt verschillende doelstellingen hebben met uw nieuwsbrief, dat is prima. Bedenk echter welke doelstelling voor u bovenaan staat. Wilt u informeren of vindt u het belangrijker om bepaalde standpunten over te brengen en mensen te overtuigen? Een nieuwsbrief is een middel om mensen bij uw organisatie te betrekken. Doel van een nieuwsbrief kan ook zijn om mensen aan te zetten tot actie of om uw naamsbekendheid te vergroten.

 

Wat willen mensen weten?

Mensen gaan pas op zoek naar informatie wanneer zij een vraag hebben. Het liefste willen zij een persoonlijk antwoord op hun vraag. Met een nieuwsbrief bereikt u veel mensen. Wie wilt u informeren, wat wilt u hen vertellen? Er zijn vele verschillende invalshoeken mogelijk bij elk verhaal. Als u met uw nieuwsbrief aansluit bij vragen die mensen hebben, dan zullen zij uw informatie beter opnemen. Wilt u mensen meer betrekken bij uw organisatie, dan is het belangrijk om mensen zelf aan het woord te laten. Maak een overzicht van uw doelgroepen en hun vragen dat is het begin van een succesvolle nieuwsbrief.

 

Digitaal en papier

Een digitale nieuwsbrief kent verschillende voordelen: geen portokosten, afstemmen op specifieke doelgroepen, snelle verspreiding. De papieren nieuwsbrief heeft ook waarde; zo kun je deze meenemen om te lezen op een plek waar je tijd en aandacht hebt. Bij het uitbrengen van een digitale nieuwsbrief is een planmatige aanpak even belangrijk als bij een papieren nieuwsbrief.

 

Het schrijfwerk

Het begin is er: u weet wat u wilt en wie u wilt bereiken. Nu kan het schrijfwerk beginnen. Ga zitten en maak een lijst met onderwerpen; bedenk dat u al uw nieuws kunt spreiden. Een terugkerende rubriek biedt herkenbaarheid, een artikel geeft ruimte voor actuele ontwikkelingen. Wilt u reacties van lezers uitlokken? Vraag er naar en ga op zoek naar reacties. Vindt u het lastig om alles zelf te doen? Spinnenweb teksten schrijft graag en kan korte boeiende teksten schrijven. U vindt hier een paar voorbeelden; aarzel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvende kennismaking.

 

zorgloket-hengelo
Berflo Es
Nieuwsbrief Welzijn Ouderen Borne