tekstlogo

verhalen

Verhalen

 

De toon van het verhaal

Een verhaal is als een muziekstuk: het kan in verschillende tonen geschreven worden: zakelijk, informatief, sfeervol, persoonlijk, spannend, kleurrijk, noem maar op. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, begint het schrijven met een vraag: wie en wat wilt u bereiken met uw verhaal? Gaat het om zakelijke informatie of is het een persoonlijk verhaal? Wilt u vertellen waarom u een activiteit organiseert of wilt u dat mensen zich aanmelden voor een programma? Of gaat het om het overtuigen van mensen van uw standpunten? Uw boodschap bepaalt de toon van het verhaal. 

 

Luisteren, kijken, proeven, voelen

Het onderwerp is gekozen, nu begint het zoeken naar de ingrediënten om tot een goede tekst te komen. Kijk, luister, ga op onderzoek: informatie ligt op onverwachte plekken. Gebruik alle zintuigen om het onderwerp vorm en kleur te geven.

 

Schrijven is schrappen

Het verhaal krijgt vorm: een eerste versie ligt klaar, maar nu begint het echte werk: het herschrijven, het kiezen en het schrappen. De toon geeft de richting aan, elke keer is het weer kiezen tussen woorden en zinnen. Prikkelende koppen, heldere teksten en een duidelijke lijn in het verhaal zorgen ervoor dat lezers nieuwsgierig worden en uw verhaal gaan lezen. Spinnenweb teksten vindt het leuk om te doen en kan u van dienst zijn zodat uw verhaal, zijn doel bereikt.

Campus
Breeder beeld
Spinsels