Teksten voor zorg en welzijn

Mijn passie ligt bij schrijven en lezen.
Schrijven begint met luisteren en het vertalen van woorden in verhalen of in informatieve heldere teksten.

Het gaat om het kiezen van de juiste woorden. Korte maar krachtige boeiende teksten, zodat het verhaal blijft hangen.

Perspectief van patiënten en naasten

Ik schrijf vooral vanuit het perspectief van patiënten en hun naasten. Welke informatie is voor hen belangrijk, welke vragen hebben zij en welke woorden horen daarbij.

De leidraad bij mijn teksten is begrijpelijke informatie om het doolhof in de gezondheidszorg en welzijn toegankelijk te maken.

Informatie of aanzetten tot actie?

Een nieuwsbrief kan verschillende doelstellingen hebben. Bedenk welke doelstelling voor jou op nummer 1 staat. Gaat het om informeren of vind je het belangrijker om bepaalde standpunten over te brengen en mensen te overtuigen? Een nieuwsbrief is een middel om mensen bij de organisatie te betrekken. Doel van een nieuwsbrief kan ook zijn om mensen aan te zetten tot actie of om naamsbekendheid te vergroten.

Wat willen mensen weten?

Mensen gaan pas op zoek naar informatie wanneer zij een vraag hebben. Het liefste willen zij een persoonlijk antwoord op hun vraag. Met een nieuwsbrief bereik je veel mensen.

  • wie wil je informeren?
  • welke vragen hebben zij? 

Wanneer je schrijft, kies je een bepaalde invalshoek. Wanneer je met jouw nieuwsbrief aansluit bij vragen van jouw doelgroep, dan komt informatie op de goede plek aan. Wanneer je mensen nog meer wilt betrekken bij de organisatie, dan is het belangrijk om henzelf aan het woord te laten. Spinnenweb teksten helpt bij het maken van een plan, brengt doelgroepen met hun vragen in beeld. Het begin van een succesvolle nieuwsbrief.

Digitaal en papier

Een digitale nieuwsbrief kent verschillende voordelen: geen portokosten, afstemming op specifieke doelgroepen, snelle verspreiding. De papieren nieuwsbrief heeft een andere waarde; zo kun je deze meenemen om te lezen op een plek waar je tijd en aandacht hebt.

Het schrijfwerk

Het begin is er: je weet wat je wilt en wie je wilt bereiken. Nu kan het schrijfwerk beginnen. Ga zitten en maak een lijst met onderwerpen. Stop niet alle informatie in die eerste nieuwsbrief. Spreid informatie. Een terugkerende rubriek biedt herkenbaarheid, een artikel geeft ruimte voor actuele ontwikkelingen. Wil je reacties van lezers uitlokken? Vraag er naar en ga op zoek naar reacties. Vind je het lastig om alles zelf te doen? Spinnenweb teksten schrijft graag en boeiend. Je vindt in het portfolio een paar voorbeelden; aarzel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvende kennismaking.

Portfolio

Verbinden met eenzaamheid: nieuwsbrief

Verbinden met eenzaamheid: nieuwsbrief

Verbinden met eenzaamheid begint met in contact komen met mensen. Eenzaamheid kun je niet zien aan de buitenkant, maar wij kunnen wel met woorden omschrijven hoe het voelt. Daarom heeft Wijkracht Borne een themabrief uitgebracht vol informatie over eenzaamheid en het...

Lees meer
Nieuwsbrief welzijn ouderen Borne

Nieuwsbrief welzijn ouderen Borne

Om ouderen te informeren over actuele zaken heeft Welzijn Ouderen Borne een nieuwsbrief uitgebracht. Het doel hiervan is bekendheid geven aan de vele initiatieven die er in Borne zijn. Zo krijgen mensen een beeld van de vele activiteiten die mogelijk zijn. Ook is er...

Lees meer
Breeder beeld

Breeder beeld

"Breeder beeld" is een informatieblad voor bewoners: prettig leesbaar en informatief. Spinnenweb teksten heeft actergrondartikelen, persoonlijke verhalen en actuele ontwikkelingen in heldere teksten beschreven. Een variatie aan onderwerpen waarin lezers zich...

Lees meer
Berflo Es nieuwsbrief

Berflo Es nieuwsbrief

De nieuwsbrief is een initiatief van de deelnemers aan de Brede School om ouders te informeren over de activiteiten van de Brede School Op basis van de Nota Sociale Verbouwing heeft Spinnenweb teksten een aantal onderwerpen in deze nieuwsbrief beschreven:...

Lees meer