Teksten voor zorg en welzijn

Mijn passie ligt bij schrijven en lezen.
Schrijven begint met luisteren en het vertalen van woorden in verhalen of in informatieve heldere teksten.

Het gaat om het kiezen van de juiste woorden. Korte maar krachtige boeiende teksten, zodat het verhaal blijft hangen.

Perspectief van patiënten en naasten

Ik schrijf vooral vanuit het perspectief van patiënten en hun naasten. Welke informatie is voor hen belangrijk, welke vragen hebben zij en welke woorden horen daarbij.

De leidraad bij mijn teksten is begrijpelijke informatie om het doolhof in de gezondheidszorg en welzijn toegankelijk te maken.

Een boeiend verhaal

Een jaarverslag kan op verschillende manieren vorm en inhoud krijgen. Een droge opsomming van wat er het afgelopen jaar bereikt is en welke middelen besteed zijn, verandert in een boeiend verhaal aan de hand van een thema en met citaten uit interviews om resultaten te illustreren.

Een jaarverslag met een rode draad met heldere boeiende teksten, die een boodschap overbrengen. Dat zijn jaarverslagen waaraan Spinnenweb teksten graag een bijdrage levert. Op een manier die past bij jouw organisatie.

Beleidsrapporten

Er zijn veel ontwikkelingen in zorg en welzijn : de kanteling, participatie, keukentafel gesprekken, zingeving, woorden die steeds vaker terugkeren. Welke keuzes maak je binnen jouw instelling en waarom? Welke achtergrond vormt de basis voor deze keuzes? Hoe breng je in eenvoudige maar duidelijke taal over wat het beleid is?

Spinnenweb teksten is thuis in zorg en welzijn. Haar kenmerk is heldere teksten. Neem vrijblijvend contact op.

Protocollen

Op verschillende manieren krijgt kwaliteit van zorg vorm en inhoud. Richtlijnen voor zorg kunnen op papier en op intranet gepubliceerd worden. Spinnenweb teksten heeft ervaring in het ondersteunen bij het vertalen van protocollen in heldere taal. In gesprekken met medewerkers over de invulling in de praktijk, komen protocollen tot leven. En daar draait het tenslotte om! De toepassing in de praktijk.

Portfolio

Beleidsrapporten gezondheidszorg

Beleidsrapporten gezondheidszorg

Beleid maken betekent keuzes maken uit verschillende middelen om een bepaald resultaat te behalen. Een beleidsrapport moet inspireren. Een goede tekst is belangrijk en dat betekent een zorgvuldige opbouw, duidelijke argumentatie en een helder verhaal. Spinnenweb...

Lees meer
RIBW Zwolle e.o.

RIBW Zwolle e.o.

De jaarverslagen van RIBW Zwolle e.o. zijn niet alleen kleurrijk, ze geven ook inzicht in ervaringen van cliënten, vrijwilligers en hulpverleners. Door een thema te kiezen geeft het jaarverslag aan waar het om draait in de organisatie. In 'Verbeteren kent geen...

Lees meer
Breederveld

Breederveld

"Breeder veld" kiest voor een sober jaarbeeld dat helder geschreven is. De overzichtelijke presentatie biedt veel informatie voor verschillende doelgroepen: cliënten, hulpverleners, verzekeraars, samenwerkingpartners en andere publieksgroepen. Spinnenweb teksten heeft...

Lees meer