Teksten voor zorg en welzijn

Mijn passie ligt bij schrijven en lezen.
Schrijven begint met luisteren en het vertalen van woorden in verhalen of in informatieve heldere teksten.

Het gaat om het kiezen van de juiste woorden. Korte maar krachtige boeiende teksten, zodat het verhaal blijft hangen.

Perspectief van patiënten en naasten

Ik schrijf vooral vanuit het perspectief van patiënten en hun naasten. Welke informatie is voor hen belangrijk, welke vragen hebben zij en welke woorden horen daarbij.

De leidraad bij mijn teksten is begrijpelijke informatie om het doolhof in de gezondheidszorg en welzijn toegankelijk te maken.

De eerste indruk

Binnen 30 seconden vormt de lezer haar eerste indruk van jouw brochure of folder, dus van jouw organisatie. Welke indruk wil je maken? Belangrijke vragen voordat een brochure geschreven wordt, zijn: voor wie is de brochure bedoeld en wat is de doelstelling van de brochure.

Spinnenweb teksten heeft ervaring in het schrijven voor verschillende doelgroepen en is gespecialiseerd in het schrijven voor gezondheidszorg, welzijn en overheid. Het gaat niet om veel woorden, maar om de keuze voor de juiste woorden. Het gaat om een aansprekende titel met een compacte toegankelijke tekst, waarbij tussenkopjes en concrete voorbeelden het verhaal moeten verhelderen. Met zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk zeggen.

Portfolio

Noaberpoort Ouder worden

Noaberpoort Ouder worden

Ouder worden De gids Ouder worden geeft praktische informatie. Over wonen, zorg en welzijn in Haaksbergen. Dit boekje is uitgegeven door de Noaberpoort in Haaksbergen. Noaberpoort Haaksbergen Noabers helpen elkaar vooruit. Deze gids geeft informatie zodat mensen zelf...

Lees meer
Wijkracht Ouderen

Wijkracht Ouderen

Wijkracht Ouderen biedt praktische informatie en geeft antwoord op vragen van ouderen. De Informatiewijzer geeft toegankelijke informatie en dient als wegwijzer voor ouderen en mantelzorgers. Een handig boekje waarin regelingen beknopt en duidelijk worden uitgelegd....

Lees meer