Teksten voor zorg en welzijn

Mijn passie ligt bij schrijven en lezen. Schrijven begint met luisteren en het vertalen van woorden in verhalen of in informatieve heldere teksten. Het gaat om het kiezen van de juiste woorden. Kort maar krachtig. Het gaat om boeiende teksten, om het verhaal dat blijft hangen.

Teksten die geschikt zijn voor een (digitale) nieuwsbrief waarin ervaringen van hulpverleners en patiënten aan bod komen. Of een wervende tekst over een nieuwe activiteit en het verhaal erachter. Het antwoord op vragen als wie, wat, waar en waarom.

Perspectief van patiënten en naasten

Ik schrijf vooral vanuit het perspectief van patiënten en hun naasten. Welke informatie is voor hen belangrijk, welke vragen hebben zij en welke woorden horen daarbij. De leidraad bij mijn teksten is begrijpelijke informatie om het doolhof in de gezondheidszorg en welzijn toegankelijk te maken.

Maak kennis met mijn teksten

Omdat schrijven begint met luisteren, vind ik persoonlijk kennismaken heel belangrijk. Je bent welkom om vrijblijvend contact op te nemen en jouw vragen te stellen.

De eerste indruk

Binnen 30 seconden vormt de lezer haar eerste indruk van jouw brochure of folder, dus van jouw organisatie. Welke indruk wil je maken? Belangrijke vragen voordat een brochure geschreven wordt, zijn: voor wie is de brochure bedoeld en wat is de doelstelling van de brochure.

Spinnenweb teksten heeft ervaring in het schrijven voor verschillende doelgroepen en is gespecialiseerd in het schrijven voor gezondheidszorg, welzijn en overheid. Het gaat niet om veel woorden, maar om de keuze voor de juiste woorden. Het gaat om een aansprekende titel met een compacte toegankelijke tekst, waarbij tussenkopjes en concrete voorbeelden het verhaal moeten verhelderen. Met zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk zeggen.

Portfolio

Noaberpoort Ouder worden

Noaberpoort Ouder worden

De gids Ouder worden geeft praktische informatie. Over wonen, zorg en welzijn in Haaksbergen. Dit boekje is uitgegeven door de Noaberpoort in Haaksbergen. Noabers helpen elkaar vooruit. Deze gids geeft informatie zodat mensen zelf kunnen kiezen . Of hulp gaan vragen...

Lees meer
Welzijn Ouderen

Welzijn Ouderen

Informatie en advies: actueel en toegankelijk, vanuit vragen van ouderen uitgewerkt. De informatiewijzer voor ouderen en mantelzorgers is een handige wegwijzer waarin regelingen beknopt en duidelijk worden uitgelegd. Het eerste boekje verscheen eind jaren '90....

Lees meer
Mediation Groep Twente

Mediation Groep Twente

In de kleurrijke brochure van Mediation Groep Twente  heeft Spinnenweb teksten een beknopte en heldere omschrijving van verschillende onderwerpen gegeven: arbeidsconflictenscheidingsbemiddelingrelatiebegeleidingcoaching en training en advies Daarnaast heeft...

Lees meer